Over ATM

​​​​​​​​​​​​De Alberdingk Thijm Mavo is een kleinschalige en dynamische school. De school onderscheidt zich door een uitdagend onderwijssysteem in een moderne leeromgeving. De Alberdingk Thijm Mavo is een categori​ale mavo met ongeveer honderzestig leerlingen verdeeld over vier leerjaren.


​​bank-symbol.png   Algem​​een​

Aantal Leerlingen​​155​​​​
​TeamHet team bestaat in totaal uit 18 onderwijsprofessionals. Het team kenmerkt zich door een evenwichtige verdeling tussen mann​​en en vrouwen, jonge en meer ervaren krachten.
Onderwijsconcept​Huiswerkvrij: leerlingen werken op school onder begeleiding zelfstandig aan hun taken. Na schooltijd hoeft er geen huiswerk meer gemaakt te worden.
​Leerlingpopulatie​50% van de leerlingen komt uit Hilversum, 50% komt uit de omgeving (o.a.Maartensdijk, Baarn/Soest, Eemnes en Kortenhoef). 
​Identiteit ​Katholiek
​Slagingspercentage2017-2018: 100%
2016-​2017:   ​​95%
2015-2016: 100%
Schoolkosten:Jaar 1: ca. 430 euro, dit is incl. het Texelkamp.
​UitstroomHavo: ca. ​​25% van de leerlingen stroomt jaarlijks door naar de havo. Leerlingen die doorstromen naar de havo hebben ​​gegarandeerd een plek in een havo 4-klas binnen Alberdingk Thijm Scholen. 
Mbo: ca. 75%

​​computer-connected-to-the-network.png​​​​​  ICT in de klas

​Devices:​Alle leerlingen hebben een eigen chromebook.
​IT-Lab:
​Leerlingen maken regelmatig gebruik van het IT-Lab van Alberdingk Thijm Scholen voor programmeerlessen, robotica en filmen met animatie en green screen.

school-globe-1.png​​​  ​Projectonderwijs

International Middle Years Curriculum (IMYC)​:
De ATM biedt projectonderwijs aan binnen de kaders van het IMYC. Daarnaast zijn er eigen leerlijnen ontwikkeld gericht op het aanleren van vaardigheden zoals samenwerken, plannen, organiseren en presenteren.
Studiereizen & excursies
Jaarlijks zijn er dagexcursies naar enkele musea en attracties in Amsterdam en Utrecht.
In jaar 3 is er een studiereis naar Madrid. De reis is bedoeld om meer vertrouwd te raken met de Spaanse taal en cultuur.

meeting.png   ​​​​​Leer​lingbegeleiding

Begeleiding eerstejaars​Duo-mentoraat (elke eerste klas heeft twee mentoren), een introductieweek en een kennismakingskamp op Texel. Door de kleinschaligheid zijn de leerlingen snel vertrouwd met de school en het team leert de leerlingen (en ouders) goed kennen.
Extra ondersteuning​Alberdingk Thijm Mavo maakt deel uit van Alberdingk Thijm Scholen. Alberdingk Thijm Scholen beschikt over een zorgstructuur waarin allerlei expertises geborgd zijn.

​​